Witte wortelen met komijn

10/06/11 om 13:27 - Bijgewerkt om 13:27

Geef je waardering

Witte wortelen met komijn

Ingrediënten

  • 4 witte wortelen
  • 1/2 koffielepel harissa
  • 1 teentje knoflook (gepureerd)
  • 1 citroen
  • 1 kl gemalen komijn
  • extravierge olijfolie
  • zout

Bereidingswijze

Schil de wortelen en snij ze in schijfjes. Doe ze in een kookpan, bedek met water en voeg er zout aan toe. Breng aan de kook op een hevig vuur. Matig de hitte zodra de wortelen koken en laat ze 25 min. verder garen.

Laat de wortelen uitlekken in een zeef, doe ze in een slakom en plet ze met een vork. Voeg de harissa, de gepureerde knoflook, het citroensap en de komijn toe. Meng alles goed. Doe het mengsel in een schaaltje, giet er een scheutje olie over en dien koel op.

Eventueel kunnen enkele fijngesneden kappertjes worden toegevoegd. Geef er brood bij.

Duur: 35'

Lees meer over:

Onze partners