Vlaamse asperges

© Getty

Vlaamse asperges zijn dé klassieker, maar nog altijd even lekker.

Voor 10 personen
  • 3 bundels asperges van 600 g
  • 6 eieren
  • 450 g. boter
  • 3 lepels gehakte peterselie
  • 3 koffielepels geraspte muskaatnoot
  • water
Bereiding
  1. De eieren hard koken en laten verfrissen onder stromend koud water. Pel de eieren en bewaar ze in een kommetje met koud water. Leg ze vlak voor gebruik even in warm water.
  2. Pel de asperges, spoel ze en verdeel ze in kleine bundeltjes, samengebonden met een fijne koord. Kook de asperges gaar gedurende 20 minuten in een kom met water en zout. Hak de peterselie en rasp de muskaatnoot.
  3. Leg de warme asperges op een bord en doe er het koordje af. Plet met behulp van een vork de hardgekookte eieren en vermeng deze vervolgens met de gehakte peterselie. Werk af met peper, zout, muskaatnoot en geklaarde boter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content