Vlaamse asperges

© Getty

De tijd van de asperges is aangebroken en de recepten zijn talrijk. Onze aanrader: Vlaamse asperges. Een klassieker, maar nog steeds even lekker!

Voor 10 personen:
  • 3 bundels asperges van 600 g
  • 6 eieren
  • 450 g. boter
  • 3 lepels gehakte peterselie
  • 3 koffielepels geraspte muskaatnoot
  • water
Zo maak je Vlaamse asperges

De eieren hard koken en laten verfrissen onder stromend koud water.

Pel de eieren en bewaar ze in een kommetje met koud water.

Bij gebruik de eieren in warm water plaatsen.

Pel de asperges, spoel ze en verdeel ze in kleine bundeltjes, samengebonden met een fijne koord.

Kook de asperges gaar gedurende 20 minuten in een kom met water en zout.

Hak de peterselie en rasp de muskaatnoot.

Leg de warme asperges op een bord en doe er het koordje af.

Plet met behulp van een vork de hardgekookte eieren en vermeng deze vervolgens met de gehakte peterselie.

Wanneer dit vermengd is, het geheel afwerken met peper, zout, muskaatnoot en geklaarde boter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content