Verse en gerookte zalm in noriblad met waterkers

10/06/11 om 14:09 - Bijgewerkt om 14:09

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 300 g filet van verse zalm
  • 100 g gerookte zalm
  • 2 blaadjes nori
  • zout
  • peper
  • enkele stengels bieslook
  • een scheutje notenolie
  • een citroen
  • 8 cashewnoten

Saus :

  • 1/4 l room
  • een bosje waterkers

Versiering :

  • een lepeltje zalmeitjes
  • enkele blaadjes waterkers

Bereidingswijze

Een tartaar van verse zalm bereiden : de verse zalm met het mes hakken en mengen met zout, peper, een scheutje notenolie, gehakte cashewnoten, fijngesneden bieslook en het sap van een halve citroen. De vellen nori etaleren en hierop de plakjes gerookte zalm plaatsen. De tartaar op de gerookte zalm leggen en alles tot stevige rolletjes draaien. Koud bewaren.

De waterkers in kokend water dompelen en verfrissen. De waterkers pureren in de mixer en mengen met room. De saus kruiden met zout, peper en een weinig citroensap.

Het visrolletje versnijden. De plakjes met de saus op vier koude borden schikken en versieren met zalmeitjes en enkele blaadjes waterkers.

Nori is donkerpaars zeewier, dat is gedroogd en in dunne vellen geperst.

Lees meer over:

Onze partners