Verse en gerookte zalm in noriblad met waterkers

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

300 g filet van verse zalm

100 g gerookte zalm

2 blaadjes nori

zout

peper

enkele stengels bieslook

een scheutje notenolie

een citroen

8 cashewnoten

Saus :

1/4 l room

een bosje waterkers

Versiering :

een lepeltje zalmeitjes

enkele blaadjes waterkers

Een tartaar van verse zalm bereiden : de verse zalm met het mes hakken en mengen met zout, peper, een scheutje notenolie, gehakte cashewnoten, fijngesneden bieslook en het sap van een halve citroen. De vellen nori etaleren en hierop de plakjes gerookte zalm plaatsen. De tartaar op de gerookte zalm leggen en alles tot stevige rolletjes draaien. Koud bewaren.

De waterkers in kokend water dompelen en verfrissen. De waterkers pureren in de mixer en mengen met room. De saus kruiden met zout, peper en een weinig citroensap.

Het visrolletje versnijden. De plakjes met de saus op vier koude borden schikken en versieren met zalmeitjes en enkele blaadjes waterkers.

Nori is donkerpaars zeewier, dat is gedroogd en in dunne vellen geperst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content