Verse en gerookte zalm in noriblad met waterkers
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
300 g filet van verse zalm
100 g gerookte zalm
2 blaadjes nori
zout
peper
enkele stengels bieslook
een scheutje notenolie
een citroen
8 cashewnoten
Saus :
1/4 l room
een bosje waterkers
Versiering :
een lepeltje zalmeitjes
enkele blaadjes waterkers
Een tartaar van verse zalm bereiden : de verse zalm met het mes hakken en mengen met zout, peper, een scheutje notenolie, gehakte cashewnoten, fijngesneden bieslook en het sap van een halve citroen. De vellen nori etaleren en hierop de plakjes gerookte zalm plaatsen. De tartaar op de gerookte zalm leggen en alles tot stevige rolletjes draaien. Koud bewaren.
De waterkers in kokend water dompelen en verfrissen. De waterkers pureren in de mixer en mengen met room. De saus kruiden met zout, peper en een weinig citroensap.
Het visrolletje versnijden. De plakjes met de saus op vier koude borden schikken en versieren met zalmeitjes en enkele blaadjes waterkers.
Nori is donkerpaars zeewier, dat is gedroogd en in dunne vellen geperst.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier