Varkenshaasje met grijze garnalen en verse bieslook

09/06/11 om 15:23 - Bijgewerkt om 15:23

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 varkenshaasjes
  • 2 koffielepels mosterd
  • 8 voorjaarsuitjes
  • 200g gepelde, grijze garnalen
  • verse bieslook
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 dl verse room
  • peper en zout
  • 50 g boter

Bereidingswijze

De haasjes kruiden met peper en zout, insmeren met mosterd en aan alle kanten bruin en van binnen rosé bakken. Het vlees met houten lepels uit de pan nemen en afgedekt warm houden. Een flinke scheut witte wijn in de braadpan gieten en de bakresten al roerende loskoken. Het vocht zeven. Voorjaarsuitjes in de saus doen en even laten stoven. Room toevoegen en het mengsel laten inkoken tot de gewenste dikte. Drievierden van de garnalen toevoegen en maximum dertig seconden opwarmen. De saus afkruiden met peper en zout. Het vlees in plakjes snijden en op verwarmde borden etaleren. Met saus overgieten en garneren met garnalen en fijn gesnipperde bieslook. Dit vleesgrecht wordt opgediend met broccoli of spruitjes samen met aardappelsoufflé of aardappelkroketten.

Onze partners