Dit vleesgrecht wordt opgediend met broccoli of spruitjes samen met aardappelsoufflé of aardappelkroketten.
Voor 4 personen
2 varkenshaasjes
2 koffielepels mosterd
8 voorjaarsuitjes
200 g gepelde, grijze garnalen
verse bieslook
2 dl droge witte wijn
2 dl verse room
peper en zout
50 g boter
Bereiding
1. Kruid de haasjes met peper en zout, smeer ze in met mosterd en bak aan alle kanten bruin en van binnen rosé. Neem het vlees met houten lepels uit de pan en houd afgedekt warm.
2. Giet een flinke scheut witte wijn in de braadpan en kook de bakresten al roerende los. Zeef het vocht. Doe de voorjaarsuitjes in de saus en laat even stoven. Voeg room toe en laat het mengsel inkoken tot de gewenste dikte. Voeg drie vierden van de garnalen toe en warm maximum dertig seconden op. Kruid de saus af met peper en zout.
3. Snijd het vlees in plakjes en etaleer op verwarmde borden. Overgiet met saus en garneer met garnalen en fijn gesnipperde bieslook.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier