Vanilleroomijs met meringue

09/06/11 om 10:20 - Bijgewerkt om 10:20

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6-8:

  • 2 grote kant-en-klare meringues
  • 8 eierdooiers
  • 180 g suiker
  • 250 g zure room
  • 2 vanillestokjes
  • 30 g boter

Bereidingswijze

Verkruimel de meringues. Klop de eierdooiers op met de suiker en de zure room. Schraap de zaadjes uit de vanillestokjes en roer ze onder de crème. Meng er voorzichtig de meringuekruimels onder.

Beboter een soufflévorm en bestrooi met suiker. Schep er de vanillecrème in en zet 12 u. in de diepvriezer om op te stijven. Om het roomijs makkelijker uit te draaien, zet u de vorm even in warm water.

Snij het roomijs in plakken en serveer met een coulis van rode vruchten, chocoladesaus of kastanjecrème.

15 minuten + 12 uur invriezen

Onze partners