Vanilleroomijs met meringue

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.
  • Moeilijkheid

Je hebt geen ijsmachine nodig om zelf roomijs te maken. Laat je mengsel opstijven in de diepvries en serveer het met coulis van rode vruchten, chocoladesaus of kastanjecrème.

Voor 6-8 personen

2 grote kant-en-klare meringues

8 eierdooiers

180 g suiker

250 g zure room

2 vanillestokjes

30 g boter

Bereiding

1. Verkruimel de meringues. Klop de eierdooiers op met de suiker en de zure room. Schraap de zaadjes uit de vanillestokjes en roer ze onder de crème. Meng er voorzichtig de meringuekruimels onder.

2. Beboter een soufflévorm en bestrooi met suiker. Schep er de vanillecrème in en zet 12 uur in de diepvriezer om op te stijven. Om het roomijs makkelijker uit te draaien, zet je de vorm even in warm water.

3. Snijd het roomijs in plakken en serveer met een coulis van rode vruchten, chocoladesaus of kastanjecrème.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content