Spaghetti met artisjokken, olijven en gedroogde tomaten

10/02/16 om 13:30 - Bijgewerkt om 15:43

Spaghetti met artisjokken, olijven en gedroogde tomaten

© gf

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 limoenen
  • 6 kleine artisjokken
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 ansjovissen
  • 80 ml olijfolie
  • 125 ml witte wijn
  • 500 g spaghetti
  • 1 bosje fijngehakte peterselie
  • 100 g parmezaankrullen
  • 150 g gedroogde tomaten in olie
  • 3 el kleine kappertjes in pekel
  • pimentpoeder
  • 100 g kleine groene olijven (met pit)

Bereidingswijze

Pers de limoenen uit. Was de artisjokken, verwijder de steel en de onderste bladeren. Snij met een mes twee derde van de resterende bladeren af. Maak het hart los en verwijder het 'hooi' (vezelige massa) met een lepeltje. Besprenkel de artisjokken meteen met limoensap, zodat ze niet bruin kleuren. Snij de bodems in vier of zes stukken, afhankelijk van hun grootte.

Hak de ansjovissen en de knoflook fijn en fruit ze samen in de olie. Overgiet met de wijn. Voeg de artisjokbodems en de olijven toe. Laat ongeveer 15 minuten zonder deksel stoven op een zacht vuur. Kook ondertussen de spaghetti.

Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes. Spoel de kappertjes onder koud water. Meng ze 5 minuten voor het einde van de kooktijd onder de artisjokken. Breng op smaak met peper, zout en pimentpoeder. Giet de spaghetti af, meng met de artisjokken en met de helft van de peterselie en de parmezaan, en kruid bij.

Schik op warme borden en bestrooi met de rest van de parmezaan en de peterselie. Bestrooi met de reepjes gedroogde tomaat en besprenkel met limoensap.

Lees meer over:

Onze partners