Soep van wilde paddestoelen en ganzelever

09/06/11 om 17:05 - Bijgewerkt om 17:05

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 300 g wilde paddestoelen (liefst kantarellen en stekelzwammen)
  • notenolie
  • 250 g boter
  • een scheut droge sherry
  • 8 stengels bieslook
  • 120 g rauwe ganzenlever
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

De paddestoelen schoon borstelen en versnijden. Een klontje boter en een scheut notenolie in de pan verwarmen, de paddestoelen kort aanbakken en bevochtigen met een scheut sherry. De ganzenlever in blokjes snijden en deze verdelen over vier soepborden. De rest van de malse boter onder de gestoofde paddestoelen roeren. Kruiden met peper en zout. De paddestoelenragoût in de borden doen en versieren met gehakte bieslook.

Deze geconcentreerde soep heeft slechts paddestoelennat met gesmolten boter als vocht.

Lees meer over:

Onze partners