Salade van radiccio, lollo rosso en loof van paardenbloemen met gemarineerde rauwe ganzenlever

10/06/11 om 14:30 - Bijgewerkt om 14:30

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

Voor de salade:

  • radiccio
  • lollo rosso
  • witte frisée
  • loof van paardenbloemen
  • 8 el walnotenolie
  • 3 el balsamicoazijn
  • 1 el sojasaus
  • peper en zout

Voor de ganzenlever:

  • 8 plakjes rauwe ganzenlever
  • walnotenolie
  • enkele gemalen jeneverbessen
  • grof zeezout

Voor de kruidenkletskop:

  • 200 g poedersuiker
  • 70 g bloem
  • 80 g sesamzaadjes
  • 40 g lijnzaad
  • 100 g gesmolten boter
  • een scheutje kruidenlikeur
  • een scheutje water
  • 1 theelepel geplette jeneverbessen
  • peper en zout

Voor de groentesalade:

  • venkel
  • jonge prei
  • jonge wortel
  • kolenaartjes
  • jonge courgettes
  • zeeboontjes
  • olijfolie
  • sherryazijn
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • een scheutje droge witte wijn
  • een scheut olijfolie

Voor de tartaar:

  • 260 g rauwe zalm
  • 8 grote langoustines
  • 2 kleine stengels bleekselderij
  • wat raketsla
  • bieslook
  • zure room

Bereidingswijze

Maak eerst de salade. Maak de slassoorten schoon en trek ze in kleinere stukken. Meng voor de vinaigrette de walnotenolie met de balsamicoazijn en de sojasaus en kruid met peper en zout. Meng de vinaigrette vlak voor het serveren onder de sla.

Marineer de ganzenlever met de walnotenolie, de gemalen jeneverbessen en grof zeezout. Laat enkele minuten rusten.

Meng voor de kruidenkletskop eerst de droge ingrediÃ"nten onder elkaar en kneed er nadien de gesmolten boter, kruidenlikeur en water onder. Bak in ongeveer 10 minuten mooie koekjes van het deeg in een oven van 160°C.

Stoom voor de groentesalade de jonge groenten gaar en laat ze afkoelen. Wentel ze nadien in olijfolie en sherryazijn. Maak er een paprikacoulis bij. Laat de paprika zwart kleuren onder de salamander en haal er de pel af. Snijd het vruchtvlees in blokjes en mix ze fijn. Meng er een klein fijngehakt teentje knoflook onder, een scheutje droge witte wijn en olijfolie.

Snijd de zalm, de langoustines en de selderij fijn met een groot mes en meng onder elkaar. Versier met notensla, bieslook en zure room.

Onze partners