Sabayon met aardbeien

10/06/11 om 11:13 - Bijgewerkt op 30/04/15 om 16:31

Sabayon met aardbeien

© gf

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 20 aardbeien
  • 4 eierdooiers
  • 50 g griessuiker
  • 2 dl marsala (of droge, witte wijn)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • amandelschilfers
  • poedersuiker
  • 4 bollen ijs (facultatief)

Bereidingswijze

De aardbeien wassen en droogbetten. De kroontjes verwijderen, de grote exemplaren doormidden snijden en de vruchten cirkelvormig in vier diepe borden schikken.

Een sabayon bereiden. De eierdooiers in een stalen of koperen pan mengen met suiker, vanillesuiker en marsala. Het mengsel op een zacht vuurtje opkloppen tot een luchtig schuim. Men moet blijven kloppen om te voorkomen dat het mengsel op de bodem gaat koken (bij koken schiften de dooiers).

De sabayon over de borden verdelen en bestrooien met amandels en poedersuiker. Alles kort gratineren onder een gloeiend hete grill. Indien gewenst kan er een bol ijs worden toegevoegd.

Tip: Je kan het parfum en de smaak van aardbeien verhogen door ze in witte wijn te dopen.

Marsala is een sherry-achtige wijn uit Sicilië, die droog tot vol zoet kan zijn.

Onze partners