Roomsoepje van langoustines met tomaat en tijm

09/06/11 om 08:58 - Bijgewerkt om 08:58

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • schalen en poten van 12 Nieuw-Zeelandse langoustines
  • olijfolie
  • 5 dl gevogeltebouillon
  • 10 kleine trostomaten
  • 20 takjes verse tijm
  • grofgemalen zwarte peper
  • fleur de sel de Camargue
  • 2,5 dl lichte room (20% vg)

Bereidingswijze

Bak de langoustineschalen en -poten aan in olijfolie tot ze rood kleuren. Doe er gevogeltebouillon bij tot de scharen onderstaan en breng aan de kook. Hak de tomaten grof en doe ze met de tijm bij de schalen. Kruid met peper en zout en laat inkoken tot ongeveer 3 dl. Giet door een puntzeef, doe er de room bij en laat verder inkoken naar smaak. Serveer in kleine kopjes.

Recept: Jan Demonie

Onze partners