Romige preisoep met waterkers en kapucijnbloemen

10/06/11 om 14:46 - Bijgewerkt om 14:46

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 50 g boter
  • 1 bosje lente-uitjes, fijngesnipperd
  • wit van 500 g prei, in plakjes
  • 250 g aardappelen
  • 1 l lichte groentebouillon
  • 200 ml room
  • 1 bosje waterkers
  • zout en witte peper
  • 12 kapucijnbloemen
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • 2 plakjes parmaham, in reepjes
  • 1 el bieslook, fijngehakt

Bereidingswijze

Laat de boter smelten en fruit de lente-uitjes en prei zonder kleuren op middelhoog vuur. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg ze met de bouillon toe aan de pan en laat 30 minuten koken tot de groenten zacht zijn. Laat de soep even afkoelen alvorens te pureren met de room en waterkers. Garneer met de reepjes ham, bloemen, pijnboompitten en bieslook.

Onze partners