Romige preisoep met waterkers en kapucijnbloemen

09f70f15015fbe40a03535810646050d © Dit beeld van preisoep behoort niet tot het gerecht.

Of hoe een klassieke preisoep plots heel speciaal kan worden.

Of hoe een klassieke preisoep plots heel speciaal kan worden.

Voor 4 personen

50 g boter

1 bosje lente-uitjes, fijngesnipperd

wit van 500 g prei, in plakjes

250 g aardappelen

1 l lichte groentebouillon

200 ml room

1 bosje waterkers

zout en witte peper

12 kapucijnbloemen

2 el pijnboompitten, geroosterd

2 plakjes parmaham, in reepjes

1 el bieslook, fijngehakt

Bereiding

1. Laat de boter smelten en fruit de lente-uitjes en prei zonder kleuren op middelhoog vuur.

2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg ze met de bouillon toe aan de pan en laat 30 minuten koken tot de groenten zacht zijn.

3. Laat de soep even afkoelen alvorens te pureren met de room en waterkers.

4. Garneer met de reepjes ham, bloemen, pijnboompitten en bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content