Romige preisoep met waterkers en kapucijnbloemen

Of hoe een klassieke preisoep plots heel speciaal kan worden.
Of hoe een klassieke preisoep plots heel speciaal kan worden.
Voor 4 personen
50 g boter
1 bosje lente-uitjes, fijngesnipperd
wit van 500 g prei, in plakjes
250 g aardappelen
1 l lichte groentebouillon
200 ml room
1 bosje waterkers
zout en witte peper
12 kapucijnbloemen
2 el pijnboompitten, geroosterd
2 plakjes parmaham, in reepjes
1 el bieslook, fijngehakt
Bereiding
1. Laat de boter smelten en fruit de lente-uitjes en prei zonder kleuren op middelhoog vuur.
2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg ze met de bouillon toe aan de pan en laat 30 minuten koken tot de groenten zacht zijn.
3. Laat de soep even afkoelen alvorens te pureren met de room en waterkers.
4. Garneer met de reepjes ham, bloemen, pijnboompitten en bieslook.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier