Rauwe koolrabi met rauwe zalm, verse geitenkaas en winterpostelein

10/06/11 om 12:19 - Bijgewerkt om 12:19

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 200 g zalmfilet
  • 1 kleine koolrabi
  • 200 g verse geitenkaas
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout
  • een handvol winterpostelein
  • 4 sneden toastbrood
  • boter

Voor de mosterdvinaigrette:

  • 1 dl arachideolie
  • 2 el graanmosterd
  • 2 el sherryazijn
  • peper en zout
  • een snuif suiker
  • 1 el water

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor de vinaigrette onder elkaar en leng eventueel aan met water. Snij de zalmfilet horizontaal in plakken van 5 mm dik en leg ze open. Snij de koolrabi ongeschild in flinterdunne plakken (2 mm) en leg op de zalm. Roer de verse geitenkaas los met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg in het midden op de koolrabi, verdeel daarop de winterpostelein en kruid met peper en zout. Rol dicht en serveer op in boter gebakken toastbrood, 2 tot 3 rolletjes per persoon. Lepel de vinaigrette rondom en werk af met winterpostelein.

Lees meer over:

Onze partners