Rauwe koolrabi met rauwe zalm, verse geitenkaas en winterpostelein
Voor 4 :
Voor 4 :
200 g zalmfilet
1 kleine koolrabi
200 g verse geitenkaas
olijfolie
zwarte peper en zout
een handvol winterpostelein
4 sneden toastbrood
boter
Voor de mosterdvinaigrette:
1 dl arachideolie
2 el graanmosterd
2 el sherryazijn
peper en zout
een snuif suiker
1 el water
Meng de ingrediënten voor de vinaigrette onder elkaar en leng eventueel aan met water. Snij de zalmfilet horizontaal in plakken van 5 mm dik en leg ze open. Snij de koolrabi ongeschild in flinterdunne plakken (2 mm) en leg op de zalm. Roer de verse geitenkaas los met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg in het midden op de koolrabi, verdeel daarop de winterpostelein en kruid met peper en zout. Rol dicht en serveer op in boter gebakken toastbrood, 2 tot 3 rolletjes per persoon. Lepel de vinaigrette rondom en werk af met winterpostelein.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier