Rabarbertaart met citroentijmkorst

16/05/18 om 11:26 - Bijgewerkt om 11:25

Rabarbertaart met citroentijmkorst

© Photocuisine/Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

500 g rabarberstengels, 150 g suiker, 150 g verkruimelde diepgevroren frambozen, 25 cl yoghurtijs

Voor het zanddeeg: 200 g bloem, 100 g suiker, 50 g amandelpoeder, 2 takjes citroentijm, 125 g halfgezouten boter, 1 ei

Bereiding

  1. Maak eerst het zanddeeg. Doe de bloem, de suiker, het amandelpoeder en de citroentijmblaadjes in een kom. Voeg de in blokjes gesneden boter toe. Wrijf met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Voeg het ei toe en kneed snel tot een deeg. Vorm er een bol van, wikkel in plasticfolie en zet 1 uur koel weg.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Rol het zanddeeg uit en bekleed er een taartvorm van 20 cm diameter mee. Prik het deeg in met een vork en beleg met bakpapier en bakbonen (of gedroogde bonen). Zet in de oven en bak 15 minuten. Verwijder het bakpapier en de bonen en bak het deeg nog 10 minuten.
  4. Was de rabarber en schil met een dunschiller, snij de stengels in stukken. Doe in een pan met de suiker, dek de pan af en laat 20 minuten stoven. Mix de rabarber fijn en laat de compote afkoelen.
  5. Verdeel de rabarbercompote vlak voor het serveren over het gebakken zanddeeg. Bestrooi met de verkruimelde frambozen en serveer met het yoghurtijs.

Onze partners