Rabarbersoep met rozenblaadjes

16/05/18 om 11:38 - Bijgewerkt om 11:38

Rabarbersoep met rozenblaadjes

© Photocuisine/Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

750 g rabarberstengels, 10 cl sinaasappelsap, 2 el citroensap, 120 g poedersuiker, rozenblaadjes voor de afwerking

Bereiding

  1. Was de rabarber en snij er de taaie uiteinden af. Snij de stengels eerst in staafjes en dan in blokjes. Breng het sinaasappelsap, het citroensap en de poedersuiker aan de kook in een pan met 5 cl water. Voeg de rabarber toe en laat 2 minuten koken.
  2. Schep de helft van de rabarber uit de pan met een schuimspaan en hou opzij voor de afwerking. Kook de rest nog 5 minuten op hoog vuur en mix fijn. Zet de rabarbersoep minstens 2 uur koel weg.
  3. Schep de rabarbersoep in kommetjes en verdeel er de opzijgehouden rabarber over. Werk vlak voor het serveren af met rozenblaadjes.

Onze partners