Quiche van aardappel en bloemkool

14/02/13 om 16:20 - Bijgewerkt om 16:20

Geef je waardering

Quiche van aardappel en bloemkool

Ingrediënten

Voor 1 quiche:

  • 300 g vastkokende aardappelen
  • 300 g bloemkool
  • 8 cl olijfolie vierge extra
  • 175 g Ardense (noot)ham, in grote dobbelstenen
  • 4 fijngesnipperde jonge uien
  • 4 tot 5 dl room
  • 4 eieren
  • 1 mespuntje zout
  • peper, nootmuskaat
  • 1 ronde lap bladerdeeg (230 g)
  • 80 g geraspte comté- of gruyèrekaas

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij ze tot blokjes van 5 tot 6 mm. Snij de bloemkool in kleine bloemen. Was ze en laat ze uitlekken. Bak de groenten op matig vuur in een pan met olijfolie. Voeg de hamblokjes en de uien toe en bak al roerend nog 10 zo'n min. Meng de room en de eieren en kruid.

Doe het bladerdeeg in een vorm en prik het in met een vork. Vul met de even uitgelekte groenten, bestrooi met kaas en giet er dan het eiermengsel overheen. Stop 30 tot 40 min. in een voorverwarmde oven van 205°C.

Lees meer over:

Onze partners