Quiche van aardappel en bloemkool

f2f4a225d97ab859092f3c363bd5fb47

Gebruik een kant-en-klaar bladerdeeg als quichebodem. Dat is zoveel eenvoudiger en lukt altijd. Als je die bodem belegt met ham, bloemkool en aardappelen is succes sowieso gegarandeerd.

Gebruik een kant-en-klaar bladerdeeg als quichebodem. Dat is zoveel eenvoudiger en lukt altijd. Als je die bodem belegt met ham, bloemkool en aardappelen is succes sowieso gegarandeerd.

  • 300 g vastkokende aardappelen
  • 300 g bloemkool
  • 8 cl olijfolie vierge extra
  • 175 g Ardense (noot)ham, in grote dobbelstenen
  • 4 fijngesnipperde jonge uien
  • 4 tot 5 dl room
  • 4 eieren
  • 1 mespuntje zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 1 ronde lap bladerdeeg (230 g)
  • 80 g geraspte comté- of gruyèrekaas

Bereiding

1. Schil de aardappelen en snijd ze tot blokjes van 5 tot 6 mm. Snijd de bloemkool in kleine bloemen. Was ze en laat ze uitlekken. Bak de groenten op matig vuur in een pan met olijfolie. Voeg de hamblokjes en de uien toe en bak al roerend nog 10 zo’n minuten. Meng de room en de eieren en kruid.

2. Doe het bladerdeeg in een vorm en prik het in met een vork. Vul met de even uitgelekte groenten, bestrooi met kaas en giet er dan het eiermengsel overheen. Stop 30 tot 40 min. in een voorverwarmde oven van 205 °C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content