Quiche van aardappel en bloemkool
Gebruik kant-en-klaar bladerdeeg. Dat is zoveel eenvoudiger en lukt altijd. Als je de bodem belegt met ham, bloemkool en aardappelen is succes sowieso gegarandeerd. Zo maak je een quiche van aardappel en bloemkool.
Nodig voor 1 quiche
- 300 g vastkokende aardappelen
- 300 g bloemkool
- 8 cl olijfolie vierge extra
- 175 g Ardeense ham, in grote dobbelstenen
- 4 fijngesnipperde jonge uien
- 4 tot 5 dl room
- 4 eieren
- 1 mespuntje zout
- peper
- nootmuskaat
- 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
- 80 g geraspte comté- of gruyèrekaas
Bereiding
1. Schil de aardappelen en snijd ze tot blokjes van 5 tot 6 mm. Snijd de bloemkool in kleine bloemen. Was ze en laat ze uitlekken. Bak de groenten op matig vuur in een pan met olijfolie. Voeg de hamblokjes en de uien toe en bak al roerend nog 10 zo’n minuten. Meng de room en de eieren en kruid.
2. Doe het bladerdeeg in een vorm en prik het in met een vork. Vul met de uitgelekte groenten, bestrooi met kaas en giet er dan het eiermengsel overheen. Bak de quiche van aardappel en bloemkool 30 tot 40 min. in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier