Praline met brick, abrikoos en basilicum

10/06/11 om 09:19 - Bijgewerkt om 09:19

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 10 pralines:

  • 10 velletjes brickdeeg (3 x 7 cm)
  • 10 theelepels abrikozenconfituur
  • 100 g melkchocolade
  • 1,5 dl room
  • 2 theelepels poedersuiker
  • 4 fijngehakte blaadjes basilicum
  • 10 stukjes gedroogde abrikoos

Bereidingswijze

Leg bovenaan in het midden op elk velletje brickdeeg met wat abrikozenconfituur. Plooi tot pakketjes en plak de naden dicht met water. Bak 5 minuten in een oven van 180°C en laat afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie. Overgiet er de brickpakketjes mee. Laat opstijven in de ijskast. Klop de room op met de suiker en roer er de basilicum onder. Spuit op de pralines met een effen spuitmond en werk af met gedroogde abrikoos.

Lees meer over:

Onze partners