Op vel gebakken jonge makreel gepikeerd met gerookt spek, Chinese kool en vinaigrette van sinaasappel

09/06/11 om 09:54 - Bijgewerkt om 09:54

Geef je waardering

Ingrediënten

Makreel:

  • 2 kleine makrelen
  • 25 g gerookt spek
  • 1 el zeste van sinaasappel

Kool:

  • 10 bladeren van Chinese kool
  • 25 g gerookt spek
  • 2 sinaasappels
  • 2 mespuntjes gemalen komijn
  • boter
  • zout, peper
  • cayenne

Voor vinaigrette van sinaasappel:

  • 1 sinaasappel in partjes
  • 3 partjes citroen
  • 3 bladeren basilicum
  • 1 plukje koriander
  • 2 dl olijfolie
  • peper en zout
  • 1 el gemalen koriander

Bereidingswijze

Fileer de makrelen, ontdoe van graten met een pincet en vervang door fijne blokjes spek. Bak de vis op de velkant licht krokant, dresseer op een bord en werk af met zeste van sinaasappel.

Blancheer vier buitenste koolbladeren zonder nerf en laat uitlekken tussen handdoeken.

Snij 6 andere bladen fijn en stoof samen met gerookt spek in boter, deglaceer met sap van twee sinaasappels. Breng op smaak met gemalen komijn, peper, zout en cayenne.

Mix de ingrediënten voor de vinaigrette in de blender, monteer met olijfolie en kruid.

Vul de buitenste koolbladeren met kool-spekmengsel, warm even op en dresseer naast de makreel. Nappeer de vinaigrette naast of op de makreel en de kool.

Lees meer over:

Onze partners