Navarin met lentegroenten

10/06/11 om 13:35 - Bijgewerkt om 13:35

Geef je waardering

Navarin met lentegroenten

© © Tom Swalens

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 el olijfolie
  • 800 g lamsbout of -schouder, ontbeend en in grote stukken gesneden
  • 1 el bloem
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 8 ongepelde tenen knoflook
  • 5 dl groentebouillon
  • 1 kruidentuiltje (tijm, laurier en peterselie)
  • 400 g krielaardappelen
  • 12 miniwortelen
  • 12 minirapen, in vieren gesneden
  • 4 minivenkels
  • 12 minipreien of lente-uien
  • 12 aspergepunten
  • 100 g diepvrieserwten
  • 3 el fijngehakte kervel, voor de afwerking
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een pan met zware bodem en bak het lamsvlees in 3 min. goudbruin. Giet twee derden van het vet weg en besprenkel het vlees met de bloem. Kruid met peper en zout. Roer goed om en bak nog 2 min.

Voeg de grofgesneden wortel en ui, knoflook, bouillon en het kruidentuiltje toe. Dek de pan af en stoof 40 min. op een laag vuur. Stoom de in vieren gesneden aardappelen 6 à 8 min. Kook de miniwortelen, -rapen en -venkels 4 min. Kook ten slotte de preien en erwten 2 min.

Haal de wortel, ui en het kruidentuiltje uit de pan. Kruid eventueel bij en voeg de gestoomde en gekookte lentegroenten toe. Dek de pan af en stoof nog 3 min. Verdeel het vlees, de groenten en tenen knoflook over 4 borden. Werk af met de kervel.

Lees meer over:

Onze partners