Navarin met lentegroenten

De basis voor een navarin is een ontbeende lamsbout of lamsschouder die in grove stukken wordt gesneden. Voeg er rijkelijk groenten aan toe en zo maak je er een verrukkelijk stoofpotje van.
De basis voor een navarin is een ontbeende lamsbout of lamsschouder die in grove stukken wordt gesneden. Voeg er rijkelijk groenten aan toe en zo maak je er een verrukkelijk stoofpotje van.
Voor 4 personen
1 el olijfolie
800 g lamsbout of -schouder, ontbeend en in grote stukken gesneden
1 el bloem
1 wortel
1 ui
8 ongepelde tenen knoflook
5 dl groentebouillon
1 kruidentuiltje (tijm, laurier en peterselie)
400 g krielaardappelen
12 miniwortelen
12 minirapen, in vieren gesneden
4 minivenkels
12 minipreien of lente-uien
12 aspergepunten
100 g diepvrieserwten
3 el fijngehakte kervel, voor de afwerking
peper en zout
Bereiding
1. Verhit de olijfolie in een pan met zware bodem en bak het lamsvlees in 3 min. goudbruin. Giet twee derden van het vet weg en besprenkel het vlees met de bloem. Kruid met peper en zout. Roer goed om en bak nog 2 min.
2. Voeg de grof gesneden wortel en ui, knoflook, bouillon en het kruidentuiltje toe. Dek de pan af en stoof 40 min. op een laag vuur. Stoom de in vieren gesneden aardappelen 6 à 8 min. Kook de miniwortelen, -rapen en -venkels 4 min. Kook ten slotte de preien en erwten 2 min.
3. Haal de wortel, ui en het kruidentuiltje uit de pan. Kruid eventueel bij en voeg de gestoomde en gekookte lentegroenten toe. Dek de pan af en stoof nog 3 min. Verdeel het vlees, de groenten en tenen knoflook over 4 borden. Werk af met de kervel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier