Meringue met lemon curd, frambozencoulis en amandel

08/06/11 om 17:40 - Bijgewerkt om 17:40

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 4 el lemon curd (citroenpasta)
  • 4 el amandelpoeder
  • 6 el frambozencoulis

Voor de meringue :

  • 5 eiwitten
  • 120 g fijne griessuiker
  • 120 g poedersuiker
  • 2 el maïszetmeel

Bereidingswijze

Klop de eiwitten stijf en voeg ondertussen langzaam de suiker toe. Zeef de poedersuiker en het maïszetmeel boven de massa en spatel voorzichtig onder het eiwit.

Spuit cirkels op een vel bakpapier dat op een bakplaat ligt en laat ongeveer 4 uur drogen in een oven van 100°C. Laat de meringues dan een dag drogen.

Leg een meringue op de borden, lepel er wat curd op en dek af met een tweede meringue. Werk af met amandelpoeder en frambozencoulis.

- Liefhebbers kunnen er een bol frambozensorbet bij serveren.

Onze partners