Macaronigratin met kreeft

08/01/18 om 13:11 - Bijgewerkt om 13:10

Macaronigratin met kreeft

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 2 rauwe kreeftenstaarten (ongeveer 400 g)
  • 2 kleine sjalotten
  • 20 g boter
  • 2 el cognac
  • 250 g macaroni
  • 150 g kreeftenbisque
  • 15 cl room

Bereiding

Snij de kreeftenstaarten onderaan in tweeën en verwijder voorzichtig de schaal. Snij het kreeftenvlees in dikke medaillons en plet de schalen grof. Pel en snipper de sjalotten.

Smelt 15 g boter in een grote stoofpan. Bak de kreeftenschalen en de sjalotten op hoog vuur. Blus met de vooraf opgewarmde cognac en flambeer. Bevochtig met 15 cl water en laat 10 minuten pruttelen. Zeef de bouillon.

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een vuurvaste schaal in met de rest van de boter.

Kook de macaroni in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Laat de kreeftenbisque met de helft inkoken op matig vuur, voeg de room en de kreeftenbouillon toe. Meng grondig door elkaar en giet in een grote kom.

Laat de macaroni goed uitlekken en voeg toe aan de kom met saus. Schep goed door elkaar, zodat de macaroni volledig bedekt is met saus.

Verdeel de helft ervan in de vuurvaste schaal, schik er de kreeftenmedaillons over en bedek met de rest van de macaroni. Bak de gratin 20 minuten in de oven en serveer heet.

Onze partners