Lenterolletjes met kurkumapesto

© Getty

Serveer je gasten lekkere lenterolletjes bij het aperitief of als voorgerecht. De kurkumapesto om te dippen maak je gemakkelijk zelf.

Voor 4 personen

  • 2 wortels
  • 1 gele paprika
  • 1/2 komkommer
  • 8 rijstvellen
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
Kurkumapesto
  • 50 g rauwe cashewnoten
  • 1 wortel, geraspt
  • 1 tl gele kerrie
  • 1 tl kurkuma
  • sap van 1 limoen
Bereiding
  1. Schil de wortels. Snijd de paprika in tweeën, verwijder de zaadlijsten. Snijd de wortels, komkommer en paprika in fijne reepjes.
  2. Week de rijstvellen 15 seconden in lauw water. Leg ze op het werkblad. Schik de spinazieblaadjes over 2/3 van de rijstvellen. Schik hierop de gesneden groenten. Vouw de vellen dicht en rol tussen de handen tot je stevige, fijne rolletjes hebt. Snijd de uiteinden bij, snijd in tweeën en maak zo 16 rolletjes.
  3. Laat de cashewnoten enkele uren weken in water. Giet af, mix met wortel, kerrie, kurkuma en limoensap. Serveer de lenterolletjes met de pesto.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content