Lenterolletjes met kurkumapesto

05/05/17 om 11:01 - Bijgewerkt om 11:01

Lenterolletjes met kurkumapesto

© C. Exelmans

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4

2 wortels

1 gele paprika

1/2 komkommer

8 rijstblaadjes

100 g jonge spinazieblaadjes

Voor de pesto:

50 g rauwe cashewnoten

1 wortel, geraspt

1 tl gele kerrie

1 tl kurkuma

sap van 1 limoen

Schil de wortels. Snij de paprika in tweeën, verwijder de zaadlijsten. Snij de wortels, komkommer en paprika in fijne reepjes.

Week de rijstblaadjes 15 sec. in lauw water. Leg ze op het werkblad. Schik de spinazieblaadjes over 2/3 van de rijstblaadjes. Schik hierop de gesneden groenten. Vouw de blaadjes dicht en rol tussen de handen tot je stevige, fijne rolletjes hebt. Snij de uiteinden bij, snij in tweeën en maak zo 16 rolletjes.

Laat de cashewnoten enkele uren weken in water. Giet af, mix met wortel, kerrie, kurkuma en limoensap.

Serveer de rolletjes met de pesto.

Onze partners