Lasagne van gemarineerde zalm met Engelse spinaziezuring

© Getty
Voor 4 personen
  • een halve zalmfilet (zonder graten)
  • blaadjes Engelse spinaziezuring
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • kaviaar
Voor de kruidenolie
  • olijfolie extra vierge
  • jonge bieslook
  • basilicum
  • vrouwenmunt
  • pimpernel
  • dragon en spinazie
  • een scheutje sherryazijn
  • zout
Bereiding
  1. Snijd de zalmfilet in dunne, rechthoekige plakjes. Leg op elk plakje zalm een blaadje Engelse spinaziezuring en bestrijk met olijfolie. Kruid met grof zeezout. Leg telkens 5 à 6 plakjes op elkaar, wikkel ze in huishoudfolie en leg ze 1,5 uur in de diepvriezer. Snijd ze vervolgens in mooie individuele porties en schik op vier borden.
  2. Maak de kruidenolie. Mix de jonge kruiden in de olijfolie en giet door een fijne puntzeef. Kruid met een scheutje sherryazijn en zout naar smaak. Lepel de olie rond en over de gemarineerde zalm en werk af met kaviaar en kruiden naar keuze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content