Lasagne van gemarineerde zalm met Engelse spinaziezuring
Nodig voor 4:
Nodig voor 4:
een halve zalmfilet (zonder graten)
blaadjes Engelse spinaziezuring
olijfolie
grof zeezout
kaviaar
Voor de kruidenolie:
olijfolie extra vierge
jonge bieslook
basilicum
vrouwenmunt
pimpernel
dragon en spinazie
een scheutje sherryazijn
zout
Snijd de zalmfilet in dunne, rechthoekige plakjes. Leg op elk plakje een blaadje Engelse spinaziezuring en bestrijk met olijfolie. Kruid met grof zeezout. Leg telkens 5 à 6 plakjes op elkaar, wikkel ze in huishoudfolie en leg ze 1,5 uur in de diepvriezer. Snijd ze vervolgens in mooie individuele porties en schik op vier borden.
Maak de kruidenolie. Mix de jonge kruiden in de olijfolie en giet door een fijne puntzeef. Kruid met een scheutje sherryazijn en zout naar smaak. Lepel de olie rond en over de gemarineerde zalm en werk af met kaviaar en kruiden naar keuze.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier