Langzaam gegaarde bressekip uit de oven

10/06/11 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:17

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen :

  • 1 panklare grote Bressekip (2,3 kg)
  • peper
  • zout
  • bos verse (citroen)tijm
  • enkele takken verse citroenverbena
  • eventueel enkele klontjes boter

Bereidingswijze

Verwarm de oven tot 160°C. Zet de kip in een (liefst gietijzeren) braadslede. Kruid met peper en zout en schik tijm en verbena rondom en in de kip. Voeg eventueel wat klontjes boter toe. Zet midden in de oven. Reken 50 min. braadtijd per kg vlees. Zet dan de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de kip zo 20 min. rusten. Serveer met groenten en saus naar keuze, versnijd de kip aan tafel.

Heeft u een elektrische oven, zet er dan een kop water in. Na een uur braden wordt het ragfijne vel van de kip lichtbruin en zeer smakelijk krokant.

U kan de kip ook in Römertopf bakken. Dompel de pot onder, laat uitlekken. Schik alles zoals hierboven in de pot, zet het deksel erop en zet in de koude oven, die u opwarmt tot 170°C. Braden zoals hierboven, maar doe voor het nagaren het deksel van de pot en laat 30 min. rusten.

Onze partners