Langzaam gegaarde Bressekip uit de oven

© Getty

Door traag te garen in de oven wordt het ragfijne vel van de Bressekip lichtbruin en smakelijk krokant.

Voor 4 personen
  • 1 panklare grote Bressekip (2,3 kg)
  • peper
  • zout bos
  • verse (citroen)tijm
  • enkele takken verse citroenverbena
  • eventueel enkele klontjes boter
Bereiding
  1. Verwarm de oven tot 160 °C. Zet de kip in een (liefst gietijzeren) braadslede. Kruid met peper en zout en schik tijm en verbena rondom en in de kip. Voeg eventueel wat klontjes boter toe. Zet midden in de oven. Reken 50 min. braadtijd per kg vlees. Zet dan de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de kip zo 20 min. rusten. Serveer met groenten en saus naar keuze, versnijd de kip aan tafel.
  2. Heb je een elektrische oven, zet er dan een kop water in. Na een uur braden wordt het ragfijne vel van de kip lichtbruin en zeer smakelijk krokant.
  3. Je kunt de kip ook in een römertopf bakken. Dompel de pot onder, laat uitlekken. Schik alles zoals hierboven in de pot, zet het deksel erop en zet in de koude oven, die je opwarmt tot 170 °C. Braad zoals hierboven, maar doe voor het nagaren het deksel van de pot en laat 30 min. rusten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content