Konijn op Limburgse wijze met sherryazijn en sjroep

10/06/11 om 09:26 - Bijgewerkt om 09:26

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 grote uien
  • boter
  • 4 tot 8 konijnenbouten
  • 4 blaadjes laurier
  • peper en zout
  • een mespuntje kruidnagelpoeder
  • een mespuntje nootmuskaat
  • 3 eetlepels sherryazijn
  • een scheutje water
  • 4 eetlepels sjroep (appel- en perenstroop)
  • 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze

Hak de uien fijn en fruit ze glazig in wat boter. Doe er de konijnenbouten bij en laat ze even meebakken. Draai het vuur lager en doe de laurierblaadjes mee in de pan. Kruid met peper, zout, kruidnagelpoeder en nootmuskaat en dek af. Laat 5 minuten doorbakken. Giet de sherryazijn en een scheutje water bij het vlees en dek opnieuw af. Voeg er na 25 minuten de sjroep en de suiker bij en laat nog 30 minuten stoven. Laat een dag staan alvorens op te dienen. Serveer met geblancheerde broccoli en brood of natuuraardappelen.

Bereidingstijd: 60 minuten.

Onze partners