Voor 4 personen:
2 grote uien
boter
4 tot 8 konijnenbouten
4 blaadjes laurier
peper en zout
een mespuntje kruidnagelpoeder
een mespuntje nootmuskaat
3 eetlepels sherryazijn
een scheutje water
4 eetlepels sjroep (appel- en perenstroop)
2 eetlepels suiker
Hak de uien fijn en fruit ze glazig in wat boter. Doe er de konijnenbouten bij en laat ze even meebakken. Draai het vuur lager en doe de laurierblaadjes mee in de pan. Kruid met peper, zout, kruidnagelpoeder en nootmuskaat en dek af. Laat 5 minuten doorbakken. Giet de sherryazijn en een scheutje water bij het vlees en dek opnieuw af. Voeg er na 25 minuten de sjroep en de suiker bij en laat nog 30 minuten stoven. Laat een dag staan alvorens op te dienen. Serveer met geblancheerde broccoli en brood of natuuraardappelen.
Bereidingstijd: 60 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier