Kippenvleugeltjes met honing en knoflook

10/06/11 om 08:45 - Bijgewerkt om 08:45

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 1 kg kippenvleugels
  • 1/2 kop gezouten sojasaus
  • 3 soeplepels honing
  • een klein kopje water
  • vegetarische olie
  • 4 grote tenen knoflook
  • 2 theelepels geraspte, verse gember

Bereidingswijze

Meng de sojasaus, honing en water in een pannetje. Schil de knoflook en hak de teentjes fijn. Verwarm een scheut olie in een wok (of eventueel een gewone pan), voeg de knoflook en de gember toe en roerbak gedurende een paar seconden. Doe de vleugels bij de smaakmakers in de wok en roerbak ze 5 minuten, zodat ze aan alle kanten mooi bruin zijn. Voeg indien nodig meer olie toe. Giet de soja-honingsaus in de wok, draai het vuur zachter en laat alles onder deksel stoven tot het vlees gaar is. Regelmatig in de pan roeren. Verwijder het deksel, draai het vuur op maximum, laat al roerende de saus inkoken tot de vleugels aan alle kanten zijn geglaceerd. De vleugels in de stroperige saus opdienen.

Dit gerecht uit de Kantonese keuken is waarschijnlijk het oudste recept met kippenvleugels. U kunt er gekookte witte rijst bij serveren.

Lees meer over:

Onze partners