Kippenvleugeltjes met honing en knoflook

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Dit gerecht uit de Kantonese keuken is waarschijnlijk het oudste recept met kippenvleugels. Je kunt er gekookte witte rijst bij serveren.

Voor 4 personen

1 kg kippenvleugels

1/2 kop gezouten sojasaus

3 soeplepels honing

een klein kopje water

vegetarische olie

4 grote tenen knoflook

2 theelepels geraspte, verse gember

Bereiding

1. Meng de sojasaus, honing en water in een pannetje.

2. Schil de knoflook en hak de teentjes fijn. Verwarm een scheut olie in een wok (of eventueel een gewone pan), voeg de knoflook en de gember toe en roerbak gedurende een paar seconden. Doe de vleugels bij de smaakmakers in de wok en roerbak ze 5 minuten, zodat ze aan alle kanten mooi bruin zijn. Voeg indien nodig meer olie toe.

3. Giet de soja-honingsaus in de wok, draai het vuur zachter en laat alles onder deksel stoven tot het vlees gaar is. Roer regelmatig in de pan. Verwijder het deksel, draai het vuur op maximum, laat al roerende de saus inkoken tot de vleugels aan alle kanten zijn geglaceerd. Dien de vleugels in de stroperige saus op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content