Kabeljauw met Hoegaarden Witbier, limoen en gegrilde aardappelen

09/06/11 om 17:44 - Bijgewerkt om 17:44

Zowel in de saus als in het glas vind je Hoegaarden Witbier terug.

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 800 gr kabeljauwfilets
  • 3 eieren
  • 1 limoen
  • 250 gr boter
  • 1 flesje Hoegaarden Witbier
  • 4 mooie aardappelen
  • peper, zout en Cayenne peper
  • Enkele anijsstokken
  • 2 tomaten
  • 4 à 5 koffielepels geklaarde boter

Bereidingswijze

Reinig zorgvuldig de kabeljauwfilets.

Was de aardappelen maar pel ze niet. Laat ze gaar worden op grof zout, in een voorverwarmde oven op 180°C.

Zodra ze gaar zijn, halveer ze in de lengte en gril de gesneden delen in de oven op grilstand, of in een grilpan.

Maak een insnijding in de buitenkant van de kabeljauwfilets zodat ze niet ineenkrimpen tijdens het bakken. Laat ze gedurende 15 minuten in romige boter bakken.

Maak ondertussen een klassieke Hollandse saus, maar vervang het water en de citroen door Witte van Hoegaarden en limoen.

Klop het eigeel en het bier in een pan zonder het kookpunt te bereiken. Zodra de bereiding verdikt, haal de pan van het voer en voeg er klare boter aan toe. Breng op smaak met citroen om een frisse toets aan het sausje te geven.

Lees meer over:

Onze partners