Kabeljauw met Hoegaarden Witbier, limoen en gegrilde aardappelen

  • Moeilijkheid

Zowel in de saus als in het glas vind je Hoegaarden Witbier terug.

Voor 4 personen

800 g kabeljauwfilets

3 eieren

1 limoen

250 g boter

1 flesje Hoegaarden Witbier

4 mooie aardappelen

peper, zout en cayennepeper

enkele anijsstokken

2 tomaten

4 à 5 koffielepels geklaarde boter

Bereiding

1. Reinig zorgvuldig de kabeljauwfilets.

2. Was de aardappelen maar pel ze niet. Laat ze gaar worden op grof zout, in een voorverwarmde oven op 180 °C. Zodra ze gaar zijn, halveer je ze in de lengte en gril je de gesneden delen in de oven op grillstand of in een grillpan.

3. Maak een insnijding in de buitenkant van de kabeljauwfilets zodat ze niet ineenkrimpen tijdens het bakken. Laat ze gedurende 15 minuten in romige boter bakken.

4. Maak ondertussen een klassieke Hollandse saus, maar vervang het water en de citroen door Witte van Hoegaarden en limoen.

5. Klop het eigeel en het bier in een pan zonder het kookpunt te bereiken. Zodra de bereiding verdikt, haal je de pan van het vuur en voeg je er klare boter aan toe. Breng op smaak met citroen om een frisse toets aan het sausje te geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content