Inlandse primeursalade

08/06/11 om 08:36 - Bijgewerkt om 08:36

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor zes :

  • 1 krulandijvie
  • 1 bos radijsjes
  • 1 bos pijpajuin
  • 1 veldsla
  • 1 rode lollosla
  • het hart van
  • een andijvie
  • een teentje knoflook

Vinaigrettesaus :

  • 2/3 arachideolie
  • 1/3 kruidenazijn
  • 1 lepeltje mosterd
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

De salade wassen, de bladeren loshalen en droogzwieren. Pijpajuintjes en radijsjes schoonmaken, versnijden en met de salade in een met knoflook ingewreven grote kom doen. Vinaigrette maken door azijn met olie tot een emulsie te kloppen. Op smaak brengen met mosterd, peper en zout. De vinaigrette over de salade gieten en alles luchtig mengen. Dien deze eenvoudige salade op bij gebakken vlees en frieten.

Lees meer over:

Onze partners