In een jasje van chocolade

08/06/11 om 17:48 - Bijgewerkt om 17:48

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 12 aardbeisnoepjes:

  • 12 mooie en stevige aardbeien
  • 75 g donkere chocolade (liefst 70 % cacao)
  • 1 eetlepel melk
  • 20 g boter
  • 1 vel bakpapier

Bereidingswijze

Was de aardbeien (zonder de steeltjes te verwijderen) en dep ze droog. Laat de chocolade (in stukjes) met de melk smelten op een heel laag vuurtje. Roer met een kleine garde tot de chocolade is gesmolten. Voeg de boter toe en blijf roeren tot u een dikke, gladde saus hebt verkregen.

Dip elke aardbei tot haar halve hoogte in de chocoladesaus en leg ze voorzichtig en niet te dicht bij elkaar op het bakpapier. Leg de aardbeien (op het bakpapier) in de koelkast om de chocolade te laten opstijven. Bewaar ze in de koelkast tot u ze serveert.

Succestips

Om afwisseling te krijgen, kunt u sommige aardbeien alleen met hun puntje in de chocoladesaus dippen, andere tot halfweg en nog andere tot aan hun steeltje. De snoepjes worden nog lekkerder als u gemalen hazelnoten of kokos onder de chocoladesaus mengt.

Lees meer over:

Onze partners