In een jasje van chocolade

© Getty

Voor 12 aardbeien in een jasje van chocolade.

Nodig
  • 12 mooie en stevige aardbeien
  • 75 g donkere chocolade (liefst 70 % cacao)
  • 1 eetlepel melk
  • 20 g boter
  • 1 vel bakpapier
Zo maak je aardbeien in chocolade
  1. Was de aardbeien (zonder de steeltjes te verwijderen) en dep ze droog. Laat de chocolade (in stukjes) met de melk smelten op een heel laag vuurtje. Roer met een kleine garde tot de chocolade is gesmolten. Voeg de boter toe en blijf roeren tot u een dikke, gladde saus hebt verkregen.
  2. Dip elke aardbei tot haar halve hoogte in de chocolade en leg ze voorzichtig en niet te dicht bij elkaar op het bakpapier. Leg de aardbeien (op het bakpapier) in de koelkast om de chocolade te laten opstijven. Bewaar ze in de koelkast tot u ze serveert.
  3. Om afwisseling te krijgen, kunt u sommige aardbeien alleen met hun puntje in de chocolade dippen, andere tot halfweg en nog andere tot aan hun steeltje. De snoepjes worden nog lekkerder als u gemalen hazelnoten of kokos onder de chocoladesaus mengt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content