Hutsepot van jonge groenten met gefruite selder, vinaigrette van appelsap en rode biet

10/06/11 om 14:21 - Bijgewerkt om 14:21

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 12 jonge wortels
  • 4 raapjes
  • 12 spruitjes
  • 1/4 witte kool
  • 1 stukje rode kool
  • 4 kleine aardappelen
  • 2 soeplepels sojasaus
  • 12 selderblaadjes
  • 50 g melk
  • 50 g bloem
  • 2 appels Golden
  • 1 rode biet
  • 1 soeplepel sesamolie
  • 12 soeplepels zonnebloemolie
  • 1 snuif sinaasappelthee
  • peper
  • zout
  • cayennepeper
  • 1 snuif garam masala
  • 1,5 soeplepel xeresazijn.

Bereidingswijze

De wortelen in de lengte in twee snijden. De blaadjes van de spruiten losmaken. De raapjes schillen en in schijven van 1/2 cm snijden. De witte kool en de rode kool in reepjes snijden.

Een vinaigrette bereiden. De appels mixen met een beetje water en zeven. 12 soeplepels appelsap mengen met 6 soeplepels zonnebloemolie en 1 soeplepel sesamolie. De rode biet mixen en zeven. 1 soeplepel van het sap van de rode biet bij de appelvinaigrette doen en kruiden met peper, zout en cayenne.

Met uitzondering van de rode kool alle groenten stoven in een grote pan met olie, peper, zout, garam masala en sojasaus. De rode kool afzonderlijk stoven met de warme azijn en een snuif sinaasappelthee. De selderblaadjes in de melk leggen en daarna in de bloem wentelen. De blaadjes frituren op 180° C. Op ieder bord drie hoopjes groenten leggen. Hierop de rode kool schikken en daar weer bovenop gefruite selderblaadjes leggen.

Onze partners