Hutsepot van jonge groenten met gefruite selder, vinaigrette van appelsap en rode biet
Nodig voor vier:
Nodig voor vier:
12 jonge wortels
4 raapjes
12 spruitjes
1/4 witte kool
1 stukje rode kool
4 kleine aardappelen
2 soeplepels sojasaus
12 selderblaadjes
50 g melk
50 g bloem
2 appels Golden
1 rode biet
1 soeplepel sesamolie
12 soeplepels zonnebloemolie
1 snuif sinaasappelthee
peper
zout
cayennepeper
1 snuif garam masala
1,5 soeplepel xeresazijn.
De wortelen in de lengte in twee snijden. De blaadjes van de spruiten losmaken. De raapjes schillen en in schijven van 1/2 cm snijden. De witte kool en de rode kool in reepjes snijden.
Een vinaigrette bereiden. De appels mixen met een beetje water en zeven. 12 soeplepels appelsap mengen met 6 soeplepels zonnebloemolie en 1 soeplepel sesamolie. De rode biet mixen en zeven. 1 soeplepel van het sap van de rode biet bij de appelvinaigrette doen en kruiden met peper, zout en cayenne.
Met uitzondering van de rode kool alle groenten stoven in een grote pan met olie, peper, zout, garam masala en sojasaus. De rode kool afzonderlijk stoven met de warme azijn en een snuif sinaasappelthee. De selderblaadjes in de melk leggen en daarna in de bloem wentelen. De blaadjes frituren op 180° C. Op ieder bord drie hoopjes groenten leggen. Hierop de rode kool schikken en daar weer bovenop gefruite selderblaadjes leggen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier