Hartige crumble met zalm, bloemkool en kruidenkaas

08/06/11 om 17:56 - Bijgewerkt om 17:56

Geef je waardering

Hartige crumble met zalm, bloemkool en kruidenkaas

© © Tony Le Duc

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 50 g boter
  • 25 g bloem
  • 3 dl melk
  • 1 boursinkaasje met bieslook en sjalot (150 g)
  • 1 el gesnipperd bieslook
  • 150 g bloemkool
  • 150 g romanesco (groene bloemkool)
  • 300 g verse zalm
  • 100 g gerookte zalm (in één stuk)
  • cayennepeper en zout

Voor de crumble:

  • 25 g bloem
  • 50 g volkorenmeel
  • 75 g geraspte parmezaan
  • 75 g boter
  • 2 el paneermeel
  • 2 el geroosterd sesamzaad

Bereidingswijze

Maak een béchamel met de boter, bloem en melk. Laat enkele minuten indikken op een laag vuur en laat er de Boursin in smelten. Kruid met zout en cayennepeper. Laat licht afkoelen. Verdeel de bloemkool en romanesco in roosjes en blancheer 5 minuten in gezouten water. Snij de verse en gerookte zalm in stukken van 2 cm.

Meng de groenten en zalm met de béchamel en doe in een beboterde ovenschaal. Wrijf de bloem, het volkorenmeel, de parmezaan en de boter door elkaar. Voeg het paneermeel en sesamzaad toe en verdeel over de schotel. Bak 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Serveer met een fris slaatje.

Onze partners