Hartige crumble met zalm, bloemkool en kruidenkaas

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Een ovenschotel is altijd een succes. Gemakkelijk, snel klaar en overheerlijk.

Voor 4 personen

50 g boter

25 g bloem

3 dl melk

1 Boursinkaasje met bieslook en sjalot (150 g)

1 el gesnipperd bieslook

150 g bloemkool

150 g romanesco (groene bloemkool)

300 g verse zalm

100 g gerookte zalm (in één stuk)

cayennepeper en zout

Voor de crumble:

25 g bloem

50 g volkorenmeel

75 g geraspte parmezaan

75 g boter

2 el paneermeel

2 el geroosterd sesamzaad

Bereiding

1. Maak een béchamel met de boter, bloem en melk. Laat enkele minuten indikken op een laag vuur en laat er de Boursin in smelten. Kruid met zout en cayennepeper. Laat licht afkoelen.

2. Verdeel de bloemkool en romanesco in roosjes en blancheer 5 minuten in gezouten water. Snijd de verse en gerookte zalm in stukken van 2 cm.

3. Meng de groenten en zalm met de béchamel en doe in een beboterde ovenschaal. Wrijf de bloem, het volkorenmeel, de parmezaan en de boter door elkaar. Voeg het paneermeel en sesamzaad toe en verdeel over de schotel.

4. Bak 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Serveer met een fris slaatje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content