Grote garnalen met currysaus

09/06/11 om 19:12 - Bijgewerkt om 19:12

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4 personen :

  • 24 grote garnalen of scampi
  • 100 g bamboe (vers of uit blik)
  • 1 ui
  • 4 sjalotjes
  • Â1/2 teentje look
  • 2 stengels citroengras
  • 1 soeplepel vissaus
  • 1 soeplepel gemalen citroengras
  • 4 soeplepels kokosmelk
  • 1 soeplepel rode currypasta
  • 250 g champignons
  • 50 g Aziatische basilicum
  • 1 bosje koriander
  • snuifje zout en suiker

Bereidingswijze

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaaltje. Spoel de bamboe, laat uitlekken en verdeel in schijfjes. Snipper look, ui en sjalot. Snijd het citroengras in stukjes van 5 cm en plet met de vlakke kant van een mes. Snijd de champignons in 4, hak basilicum grof en koriander fijn.

Verhit olie in wokpan en bak de look goudgeel. Voeg garnalen, ui, sjalot, bamboe, citroengras, gemalen citroengras toe en roerbak 4 minuten. Voeg champignons, currypasta, 3 soeplepels water en kokosmelk toe en roer goed om. Laat 10 minuten pruttelen.

Voeg er de basilicum aan toe. Breng op smaak met vissaus, zout en suiker. Serveer en bestrooi met verse koriander.

Lees meer over:

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners