Nodig voor 4 personen :
24 grote garnalen of scampi
100 g bamboe (vers of uit blik)
1 ui
4 sjalotjes
Â1/2 teentje look
2 stengels citroengras
1 soeplepel vissaus
1 soeplepel gemalen citroengras
4 soeplepels kokosmelk
1 soeplepel rode currypasta
250 g champignons
50 g Aziatische basilicum
1 bosje koriander
snuifje zout en suiker
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaaltje. Spoel de bamboe, laat uitlekken en verdeel in schijfjes. Snipper look, ui en sjalot. Snijd het citroengras in stukjes van 5 cm en plet met de vlakke kant van een mes. Snijd de champignons in 4, hak basilicum grof en koriander fijn.
Verhit olie in wokpan en bak de look goudgeel. Voeg garnalen, ui, sjalot, bamboe, citroengras, gemalen citroengras toe en roerbak 4 minuten. Voeg champignons, currypasta, 3 soeplepels water en kokosmelk toe en roer goed om. Laat 10 minuten pruttelen.
Voeg er de basilicum aan toe. Breng op smaak met vissaus, zout en suiker. Serveer en bestrooi met verse koriander.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier