Gratin van groene groenten met parmezaanroom

18/11/15 om 10:54 - Bijgewerkt om 12:36

Gratin van groene groenten met parmezaanroom

Gratin van groene groenten met parmezaanroom © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

400 g prei

2 el boter

4 tenen knoflook, fijn gehakt

2 dl Noilly Prat

4 middelgrote courgettes

olijfolie

450 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgeknepen

2 dl groentebouillon

2 dl room

1,5 tl grove mosterd

75 g versgeraspte parmezaan

Voor de korst:

100 g geroosterde amandelen

50 g vers bruin broodkruim

2-3 el gesmolten boter

1 el fijngehakte tijm

Verwarm de oven voor op 190°C. Halveer de prei in de lengte, spoel grondig en snij in plakjes. Smelt de boter in een pan en fruit prei en knoflook op een hoog vuur. Voeg 1 dl Noilly Prat toe en stoof 5 min. Snij de courgettes in blokjes en bak 5 min. in olijfolie op hoog vuur. Hak de spinazie grof. Meng alle groenten onder elkaar. Laat de bouillon en 1 dl Noilly Prat inkoken met de helft. Voeg de room toe, laat even opkoken en meng er de mosterd en 50 g parmezaan onder. Roer onder de groenten en schep in vier ingevette ovenschaaltjes. Maak de korst door alle ingrediënten, samen met de resterende 25 g parmezaan, fijn te mixen in een keukenrobot. Verdeel over de groenten en bak 20 min. in de oven.

Onze partners