Gratin van groene groenten met parmezaanroom

18/11/15 om 10:54 - Bijgewerkt om 12:36

Gratin van groene groenten met parmezaanroom

Gratin van groene groenten met parmezaanroom © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

400 g prei

2 el boter

4 tenen knoflook, fijn gehakt

2 dl Noilly Prat

4 middelgrote courgettes

olijfolie

450 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgeknepen

2 dl groentebouillon

2 dl room

1,5 tl grove mosterd

75 g versgeraspte parmezaan

Voor de korst:

100 g geroosterde amandelen

50 g vers bruin broodkruim

2-3 el gesmolten boter

1 el fijngehakte tijm

Verwarm de oven voor op 190°C. Halveer de prei in de lengte, spoel grondig en snij in plakjes. Smelt de boter in een pan en fruit prei en knoflook op een hoog vuur. Voeg 1 dl Noilly Prat toe en stoof 5 min. Snij de courgettes in blokjes en bak 5 min. in olijfolie op hoog vuur. Hak de spinazie grof. Meng alle groenten onder elkaar. Laat de bouillon en 1 dl Noilly Prat inkoken met de helft. Voeg de room toe, laat even opkoken en meng er de mosterd en 50 g parmezaan onder. Roer onder de groenten en schep in vier ingevette ovenschaaltjes. Maak de korst door alle ingrediënten, samen met de resterende 25 g parmezaan, fijn te mixen in een keukenrobot. Verdeel over de groenten en bak 20 min. in de oven.

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners