Gestoomde grijze garnalen en tong op een bedje van gestoofd witloof

09/06/11 om 18:47 - Bijgewerkt om 18:47

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 200 g grijze garnalen, gepeld
  • 400 g krieltjes
  • 75 g roomboter
  • 1 citroen, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gepeld en versnipperd
  • 4 stronken witloof, grof versneden
  • peper en zout
  • zachte curry
  • 12 tongfilets
  • 2 dl groentebouillon
  • 2 dl en 2 eetlepels witte wijn
  • 2 dl room
  • paprikapoeder
  • 1 eetlepel gehakte peterselie

Bereidingswijze

Laat de krieltjes garen in water, giet ze af. Voeg er de roomboter, peper en het citroensap aan toe. Dek af en hou warm. Doe de olijfolie warmen en stoof er eerst de ui en dan het witloof in aan. Breng op smaak met peper, zout en de curry. Dek af en laat verder garen gedurende 4 minuten.

Hou dan op zacht vuur warm. Rol de tongfilets op met de velkant naar binnen. Schik ze in een stoommandje en stoom ze 3 minuten in de bouillon. Voeg er dan de garnalen bij en laat alles samen nog 30 seconden afgedekt verder stomen. Haal van het vuur af en hou warm.

Laat ondertussen de 2 dl wijn met de room in een pannetje samen reduceren tot de helft. Breng op smaak met peper, peterselie en paprikapoeder. Haal van het vuur en voeg dan de 2 eetlepels wijn toe. Klop van het vuur op tot een schuimige emulsie.

Schik op voorverwarmde borden eerst een bedje witloof. Leg daarop de tongrolletjes met de garnalen. Werk ze af met de saus en de aardappeltjes en een takje groen.

Tip voor een pittige afwerking

1 gepelde ontpitte tomaat in blokjes snijden. 1 koffielepel balsamicoazijn bijvoegen, omroeren. De borden hiermee afwerken.

Lees meer over:

Onze partners